dimecres, 14 de maig del 2014

EL CIJ DE CULLERA ORGANITZA UN NOU TALLER DE FOTOGRAFIA DIGITAL I PHOTOSHOP


El taller va dirigit a totes aquelles persones interessades en la captura d’imatges fotogràfiques en suports digitals i el seu posterior tractament i retoc digital amb photoshop.

El Centre d’Informació Juvenil de Cullera amb la col·laboració de l´associació cultural k-lidoscopi organitza, dins de les seues activitats per a 2014, un nou taller intensiu d’iniciació a la fotografia digital i photoshop.
El taller va dirigit a totes aquelles persones interessades en la captura d’imatges fotogràfiques en suports digitals i el seu posterior tractament i retoc digital amb photoshop.
Este taller té com a objectiu capacitar l’alumne per a tindre una base teòrica i practica que li permeta conéixer i manejar els equips bàsics de presa fotogràfica i de revelat digital.
Els tallers, organitzats pel CIJ de Cullera, estan dividits en dos parts complementàries, fotografia digital i photoshop.

dimecres, 7 de maig del 2014

MARC JOVANI I ROCÍO PIRIS GUANYEN LA COPA D’ESPANYA DE CATAMARANS 2014 EN AIGÜES DE CAMBRILS.


L’equip del Club Nàutic de Cullera es va mostrar imbatible des de la primera jornada de proves ocupant la primera posició en quatre de les sis mànegues disputades en el campionat.

Marc Jovani i Rocío Piris. Foto: CN Cambrils
Els regatistes valencians van liderar el campionat en la classe Hobie Cat 16.
L’equip de la Universitat Politècnica de València format per Juan Antonio Llabres i Ana Tomás va ocupar la segona posició del campionat. El tercer lloc va ser per a Jacobo Miguel del Club Nàutic de Dénia.

La Setmana Catalana de vela ha comptat durant els passats 2 al 4 de maig amb la celebració de la Copa d’Espanya de Catamarans i el Campionat de Catalunya de 29er, 420 i Europe.
En la Copa d’Espanya de Catamarans, han participat 4 classes amb 46 embarcacions i 74 regatistes procedents de tota Espanya.

Condicions de vent fort.

La competició no es va poder celebrar el primer dia a causa del fort vent constant de 18-20 nucs amb ratxes de 25-27 nucs que va afectar el camp de regates, però es van poder completar les proves entre el dissabte i diumenge.
Durant la primera jornada del divendres, amb una eixida prevista a les 12 hores, els regatistes van estar esperant una millora de les condicions però finalment el comité de regates va decidir suspendre les proves.


Segona jornada de regates amb totes les classes competint

Foto: CN Cambrils
La platja del Regueral tènia un aspecte diferent de l’habitual amb tots els catamarans preparats per a l’inici de la Copa d’Espanya 2014.
Durant la jornada del dissabte, caracteritzada per forts vents constants de 16-17 nucs amb ratxes de 20-22, l’equip del Club Nàutic de Cullera format per Marc Jovani i Rocío Piris va liderar la prova ocupant la primera posició en les tres mànegues realitzades.
L’equip del Club Nàutic de Cullera ELECAR2001, format per Serafín Sanz i Arturo Beltrá del Real Club de Regates d’Alacant, a pesar de l’incident ocorregut en la primera prova, va ocupar la quinta posició del campionat. L’equip del CNC va bolcar la seua embarcació omplint el pal d’aigua el que els va obligar a tornar a terra sense poder acabar la primera mànega.
Segons explica l’equip Jovani-Piris, “en la primera mànega, vam fer una bona eixida, el catamarà va respondre molt bé, i vam mantindre la primera posició. En la segona mànega no vam fer una bona eixida, però en la segona cenyida vam decidir fer el bord per l’esquerra i amb una bona velocitat i orsada vam aconseguir arribar a la boia de sobrevent primers, aconseguint finalment la primera posició. En l’última mànega l’equip Llabres-Tomás va aconseguir molt avantatge, vam decidir utilitzar el bord contrari arribant a la ultima cenyida molt junts, però després d’uns quants encreuaments de virada ens vam posar en primera posició i vam aconseguir la mànega”.

Jornada de diumenge

Durant l’última jornada de regates es van poder celebrar totes les proves en totes les classes encara que les eixides es van realitzar més tard del previst a causa d’un canvi de direcció del vent que finalment es va estabilitzar en 14 nucs.
La jornada del diumenge decidiria quien es portava la Copa d’Espanya. L’equip del Club Nàutic de Cullera, després dels tres primers llocs del dissabte ja comptava amb un cert avantatge.
Segons explica l’equip de Cullera, “el camp era inestable, hi havia zones de mes vent i inclús rols d’uns 10-15 graus. La primera mànega vam eixir bé però la primera embarcació estava a molta distància. Durant la segona popa teníem una velocitat superior a la del primer catamarà, arribant quasi a tocar-lo, arribem molt junts a la meta i finalment aconseguim la segona posició. En La segona mànega l’equip de Llabres-Tomás va eixir amurat a babord passant per davant de tots, però en la segona cenyida aconseguim avançar-los i mantindre la primera posició. La ultima mànega vam fer una eixida molt bona, però com ja sabíem que érem campions ens vam arriscar en la decisió d’anar pel costat contrari a la resta de la flota, aconseguint la segona posició.
L’equip format per Marc Jovaní i Rocío Piris del Club Nàutic de Cullera ha liderat les proves més importants celebrades durant 2013-2014, adjudicant-se el Campionat d’Espanya 2013 i el Campionat Autonòmic de la Comunitat Valenciana del 2013 i 2014 a més de la Copa d’Espanya 2014 del passat cap de setmana.





















divendres, 25 d’abril del 2014

EL III FESTIVAL DE CURTMETRATGES K-LIDOSCOPI ES CONSOLIDA I ACULL MÉS DE 400 CURTMETRATGES A CONCURS EN LA SEUA EDICIÓ DE 2014






Un total de 41 curtmetratges formaran part de la secció oficial en les diferents seccions de ficció, documental i animació que es projectarà a partir del pròxim dia 12 de maig fins al divendres 16 en l’Auditori Municipal de Cullera.








El pròxim 9 de maig el Conservatori de Música de Cullera es convertirà en l’escenari de l’inici del III Festival nacional de curtmetratges, k-lidoscopi 2014. L’acte d’inauguració d’esta III edició del festival que, organitzat per l’Associació Cultural K-lidoscopi se celebra en Cullera de l’11 al 17 de maig, es realitzarà en el Conservatori Municipal de Música de Cullera divendres que ve 9 de maig i comptara amb un concert de percussió sobre música de cine a càrrec del grup “Proletaris del Ritme” dirigit per Jesús Salvador “Chapi “ amb espectacle de dansa a càrrec d’Isabel Marsal i Pepa Cases.

El dissabte 10 de maig es donarà inici a les projeccions en el Conservatori Municipal de Música de Cullera amb la projecció de dos curtmetratges ERE, “Expediente de Regulación de Empleos” i Vergonya. En el primer Sofía una xiqueta de nou anys no sap què és un ERE i sa mare s’encarregarà d’explicar-se’l d’una manera molt especial.
La plataforma Mildenou, que aglutina als afectats per l’ERE en La Ràdio Televisió Valenciana, ha gravat un curt en què denuncien quin és el perfil dels treballadors despedits a través d’una conversació entre una mare (suposada directiva de Canal 9) i la seua filla. El treball també busca destapar que els que han aconseguit mantindre el seu lloc són majoritàriament recomanats dels caps.
El curt dirigit per Alicia Puig, coproduït per Álvaro Olavarría i UKEmotion, i protagonitzat per Cristina Fernández i Sofía Quintanilla Azorín, ha rebut més de 25.800 visites des que es va penjar en Youtube
Vergonya, curtmetratge també dirigit per la valenciana Alicia Puig produït per Alvaro Olavarría i UKEMOTION parla de la crueltat d’alguns polítics per a acabar amb el sector audiovisual valencià ferint la identitat d’un poble.


També durant la sessió del dissabte es projectarà, fora de concurs, el llargmetratge TOTS A UNA VEU. La pel·lícula retrata a través de deu peces curtes alguns dels principals problemes de la València actual.
Per a la realització del llargmetratge un col·lectiu de professionals de l’audiovisual va decidir llançar-se a l’aventura de produir un llargmetratge enfront de la crisi del sector.
'Smart Money', 'Yo fui Darth Vader', 'Què és un guitar Hero?', 'Salnitre', '335', 'Dimitir o no', 'El Juicio Inicial', 'I tu de què rius?', 'Haciendo de Valencia nuestro hogar' y 'Fallada d'inducció', són les deu històries que formen part d’este llargmetratge de 108 minuts, rodat sense cap tipus de finançament públic o privada.

Un total de 41 curtmetratges formaran part de la secció oficial en les diferents seccions de ficció, documental i animació que es projectarà a partir de dilluns que ve 12 de maig fins al divendres 16 en l’Auditori Municipal de Cullera.

Durant la setmana de celebració del festival el vestíbul de l’auditori municipal acollirà l’exposició de vestuari para Cine i televisió de Miguel Carbonell, un dels figurinistes més destacats de la Comunitat Valencià que compta entre els seus treballs la realització del vestuari de la coneguda sèrie de RTVV, “L’Alqueria Blanca”.


La sessió de projeccions del dimecres 14 de maig estarà dedicada íntegrament al curtmetratge d’animació amb un total de 8 curtmetratges seleccionats. En esta secció cal destacar la participació de “Cuerdas” guanyador del premi Goya al millor curtmetratge d’animació 2014.
Esta peça d’animació 3D de 10 minuts de Pedro Solís García relata com la rutina de la xicoteta Maria es veurà alterada per l’arribada d’un xiquet molt especial que es convertirà en el seu amic inseparable. Este és el segon Goya de Pedro Solís després d’aconseguir el primer en 2011 amb el seu curtmetratge 'La Bruxa'.



En la secció oficial de documental cal destacar l’obra d’Alejandro G. Salgado, El Desorden de los Sentidos, millor curtmetratge documental en els Premis del Cine Andalús – ASECAN 2014.
Alejandro G. Salgado dirigix, guioniza i compon la banda sonora del documental.
En paraules del director, “El desorden de los sentidos” té com a eix vertebrador la forma en què Antonio i Gerardo s’enfronten al món. Ells intenten salvar les limitacions i carències a què els obliguen les seues respectives discapacitats per a poder interactuar amb el seu entorn.
També en la secció documental cal destacar la participació del documental “La Al fombra Roja” de Manu Fernández i Iosu López. Este curtmetratge documental rodat al novembre de 2010 en la ciutat índia de Bombai ha sigut seleccionat en més de 80 festivals internacionals de cine de tot el món i nominat en la categoria de millor curtmetratge documental en els Premis Goya 2014.
La alfombra Roja” és la història de gent que viu en condicions d’extrema insalubritat en centenars de barris xabolistes a l’Índia. Milions de xiquets juguen i es divertixen entre fem, vaques, rates i excrements. Garib Nagar, en el districte de Bandra, a Bombai, és la llar de Rubina, una xiqueta de 12 anys que somia d’arribar a ser actriu i convertir-ho en un lloc net i habitable.

En la secció oficial de ficció el festival comptarà amb la presència del Curtmetratge “De Noche y De Pronto”, nominat a millor curtmetratge de ficció en la 28 edició dels premis Goya 2014. El curtmetratge compta a més amb un gran palmarés com el Premi Marcel Sisniega en curtmetratge en el III Festival Mundial de Cine Extremo de Veracruz (Mèxic) i Millor curt finalista en International film Festival cine Porte BOff (Bolonya - Italy)
En el curtmetratge d’Arantxa Echevarría María prepara tranquil·lament el sopar quan criden a la porta. Un nou inquilí de l’edifici li demana ajuda desesperat. Estan robant en sa casa, i ha oblidat el mòbil en el treball, necessita cridar la policia. Tot pareix una anècdota que comptar l’endemà en l’oficina, fins que sona un mòbil i no és el de María. Comença una nit de malson.

També la secció oficial de ficció comptarà amb la participació del curtmetratge de Manuela Moreno, PIPAS. Este curt ha estat Nominat al Goya i guardonat amb els premis a la Millor direcció i al millor guió en la XI edició del Notodofilmfest.
En el Notodofilmfest va obtindre sis nominacions: Millor pel·lícula, Millor guió, Millor direcció, Millor actriu, Premi del públic i curt més vist.

El festival d’enguany comptarà amb la presència del director de cine Mariano Barroso que impartirà un curs d’interpretació davant de la cambra organitzat per AISGE i l’Associació cultural de Cullera k-lidoscopi a través dels coordinadors del Festival, Joaquin Vallet, Jordi Piris, Julio Martí i Joan Bohigues.
El festival d’enguany farà un homenatge a Mariano Barroso durant la gala d’entrega de premis del festival dissabte que ve 17 de maig.
Mariano Barroso (Sant Just Desvern, Barcelona) va iniciar la seua filmografia “oficial” amb “Mi Hermano del Alma” (1994), thriller amb triangle amorós format per Juanjo Puigcorbé, Lydia Bosch i Carlos Hipólito que li va valdre el premi Goya al millor director novell.
A este títol li van seguir altres protagonitzats per Javier Bardem com “Èxtasi” (1996), “Los Lobos De Washington” (1999), pel·lícula que li va valdre una nominació al Goya a Eduard Fernández com a millor actor revelació.
Barroso va guanyar un Goya al millor guió adaptat per "Todas las Mujeres" (2013).

El III festival de curtmetratges k-lidoscopi 2014 compta amb la col·laboració de Artistas Intérpretes Sociedad de Gestión (AISGE), l’Associació de Treballadors de l’Audiovisual (ATRAU), Obra Social de “la Caixa”, Hotel Holiday Cullera i les regidories de Turisme Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Cullera.


























dimarts, 25 de març del 2014

“EN CLAVE DE ORFIDUS”, EL DOCUMENTAL QUE FARÀ UNA RETROSPECTIVA SOBRE L’HUMORISTA VALENCIÀ, ARRIBA A l’EQUADOR DEL SEU RECORREGUT EN EL CROWDFUNDING


La productora cinematogràfica Xerea Films, després de l’èxit collit el passat any amb el seu curtmetratge ‘Falles 37. L’art en guerra’, continua per la línia de la sàtira valenciana, esta vegada repassant l’obra d’un mestre de l’humor gràfic, “Ortifus”. La producció del film es recolzarà en el microfinançament col·lectiu, i compta amb la col·laboració del diari Levante-EMV i de la Universitat Jaume I de Castelló.
Fa poc més de dos setmanes, en plena explosió pre- fallera, la productora valenciana Xerea Films desvelava la incògnita del nou treball documental que portava un temps advertint. Esta vegada, sota la direcció de Ricardo Macián, la pel·lícula girarà entorn d’un personatge que precisament enguany tornava a estar en boca de tot aquell que fregara l’àmbit de les Falles: Antonio Ortiz Fuster, “Ortifus”, reprenia el testimoni que va aparcar 14 anys arrere i es convertia novament en el guionista i dissenyador d’una Falla de Secció Especial, Na Jordana. El crític monument “Tirant Lo Banc” no va deixar indiferent a cap dels seus espectadors.

ELS REGATISTES DE CULLERA LIDEREN ELS PRIMERS LLOCS DEL CAMPIONAT AUTONÒMIC DE CATAMARÀ


Marc Jovani i Rocío Piris revaliden el seu títol de campions autonòmics en la classe Hobie Cat 16

Els passats dies 22 i 23 de març es va celebrar en aigües de La Pobla de Farnals el Trofeu Akuarela, Campionat Autonómic de Catamarans, organitzat pel Club de Regates de Pobla Marina, amb la colaboración de l’Ajuntament de la Pobla de Farnals, la Universitat Politècnica de València i la la Federación de Vela de la Comunitat Valenciana. El Trofeu AKUARELA s’ha celebrat per a Catamarans en Classe A, Hobie 16. FX, F18 i Classe Intersèries.
Els regatistes del club nàutic de Cullera, Marc Jovani i Rocío Piris, han revalidat el seu títol de campions autonòmics en la seua classe el passat cap de setmana després de disputar dos úniques proves a causa del fort vent que va afectar el camp de regates i que va fer impossible la celebració de més proves durant el campionat.
L’equip del Club Nàutic de Cullera Elecar 2001, format per Serafin Sanz i Paloma Certnetic, va ocupar la segona posició del campionat seguit per l’equip de la Universitat politècnica de València format per Antonio Llabrés i Ana Tomás.
Un total de 30 embarcacions es van donar cita en esta prova autonòmica que va estar caracteritzada per una meteorologia desfavorable amb forts vents de ponent que van afectar els dos dies de regata.
La primera mànega de dissabte passat es va celebrar amb vent de ponent ratxós que se situava entorn dels 10 nucs i que va anar pujant al llarg de la primera prova.
Segons explica l’equip de Cullera, “al tractar-se de vent de ponent estàvem condicionats a tindre moltes ratxes i rolades de fins a 20 graus. El camp de regates era una loteria ja que hi havia zones amb molt vent i altres sense vent”.
L’equip de Jovani i Piris va realitzar una bona eixida en la primera mànega però les condicions variables del vent no els van afavorir i després d’una contínua lluita entre la resta d’embarcacions que lideraven les primeres posicions van arribar en quarta posició.

Durant la segona mànega celebrada el dissabte es va mantindre el vent de ponent entre 15 i 17 nucs amb ratxes que pujaven fins als 22 nucs. Unes condicions complicades en el camp de regates que van fer que moltes embarcacions bolcaren i altres decidiren abandonar per les dures condicions de la prova.
Al passar per la primera boia l’equip de Marc Jovani i Rocío Piris se situava en segona posició per darrere de l’equip de la Universitat politècnica i seguits de l’equip del CNC de Serafin Sanz i Paloma Cernetic.
Segons expliquen els regatistes del Club nàutic de Cullera, “en la primera popa aconseguíem llevar-li la posició a l’equip de Llabres i Tomás. Vam optar per agafar el bord de terra perquè considerem que faria més vent i així vam aconseguir traure’ls més distància i arribar en primera posició”.
Finalment, els dos equips del Club Nàutic de Cullera aconseguien les primeres posicions del campionat amb 5 punts i 6 punts seguits per l’equip de la Universitat politècnica de València d’Antonio Llabres i Ana Tomás amb 6 punts.

Durant la jornada del diumenge es van mantindre les condicions de forts vents rafegosos de ponent. El comité de regates informava que eixirien les embarcacions però que estaven a l’espera de l’evolució de la meteorologia. A les 14 hores el comité va decidir cancel·lar les proves del diumenge consolidant-se les classificacions del dissabte que situaven als dos equips del Club Nàutic de Cullera com líders del campionat.



dilluns, 3 de febrer del 2014

Els regatistes del Club Nàutic de Cullera Marc Jovaní i Rocío Piris reben l’homenatge per la seua trajectòria esportiva durant el 2013


LA FESTA DE LA VELA DE LA COMUNITAT VALENCIANA RENDIX HOMENATGE ALS SEUS MILLORS ESPORTISTES

Els regatistes del Club Nàutic de Cullera Marc Jovaní i Rocío Piris reben l’homenatge per la seua trajectòria esportiva durant el 2013 com a campions d’Espanya i Campions autonòmics de la classe catamarà hobie cat 16


L’equipFVCV va collir més de 50 campionats autonòmics, i més de 50 podis nacionals i internacionals

Marc Jovani i Rocío Piris, Campions d´Espanya de
la clase Catamarà Hobie Cat 16
La festa de la Vela de la FVCV va rendir homenatge als seus millors esportistes del 2013. L’acte es va celebrar en l’Edifici Vetles e Vents , en la Marina Real Joan Carles I de València amb un saló replet de públic. L’equip de Vela de la FVCV va collir en el 2013 més de 50 campionats autonòmics però també més de 50 podis nacionals i internacionals. En total van ser més de 200 els esportistes homenatjats. Durant l’esdeveniment també es va reconéixer a les empreses compromeses amb els valors de la FVCV.
Esportistes de tota la Comunitat Valenciana van rebre l’homenatge a la seua trajectòria esportiva en el 2013.
L’acteva estar presidit pel director general d’Esports, Mateo Castellá; el president de la FVCV, José Martínez; el president de la RFEV, José Angel Rodríguez; José Joaquín Más, president Associació de Clubs Nàutics de la Comunitat Valenciana; Jorge de Haro, director València Boat Show; Pablo Landecho, director general del Consorci València 2007 Marina- Real Joan Carles I; Manuel Cabrera, vicepresident primer de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana; Jose Vicente Marty, vicepresident per Castelló, de la FVCV; Rafel Xirivella, vicepresident per València de la FVCV; i Carlos Torrado, president del Comité de Competició.

dilluns, 27 de gener del 2014

RTVV SÍ ÉS POSSIBLE! XERRADA A LA CASA DE LA CULTURA DE L'ALCÚDIA.



RTVV SÍ ÉS POSSIBLE!
XERRADA A LA CASA DE LA CULTURA DE L'ALCÚDIA.
DIJOUS 30 DE GENER A LES 19:30
Amb la participació de:
Amàlia Garrigós, presentadora de RTVV
Rafa Xambó, representant de Compromís en el Consell de RTVV
Anna Pérez, àrea de comunicació de Compromís per l'Alcúdia
Presenta: Paco Sanz, regidor de Compromís per l'Alcúdia
RTVV LA VOLEM NOSTRA, SENSE CORRUPCIÓ, EN VALENCIÀ, DE QUALITAT, PÚBLICA I PLURAL

divendres, 24 de gener del 2014

L’ASSOCIACIÓ CULTURAL K-LIDOSCOPI OBRI LES PORTES DE LA SEUA IV EXPOSICIÓ ARTÍSTICA COL·LECTIVA MULTIDISCIPLINÀRIA I ITINERANT 2014


Prop de 30 artistes de la comarca es van donar cita ahir dijous en la sala els Porxets de Sueca en una mostra artística que davall el títol “Incertesa” exposa escultura, pintura, fotografia, grafiti i vídeo creació entre les seues disciplines artístiques.


L’exposició itinerant romandrà en Sueca fins al pròxim 2 de febrer i posteriorment, del 3 al 13 d’abril es traslladarà a la sala multiusos del Mercat Municipal de Cullera.
L’acte d’inauguració va comptar amb la presència d’un gran nombre de visitants entre els que es trobaven l’Alcalde de Sueca, Salvador Campillo, el regidor de cultura de l’ajuntament´de Sueca, Josep Navarro, el diputat de Compromís-Q al Congrés, Joan Baldoví i el director de l’Escola d’Art Municipal, Juan Antonio Llopis
És un plaer tindre-vos ací en Sueca. Vull felicitar-vos a tots els participants en esta mostra i dir-vos que ací teniu la vostra casa per a acollir tots els projectes que emprengueu”, va afirmar el regidor de Cultura, Josep Navarro.
Esta exposició aglutina diverses modalitats: pintura, escultura, fotografia... davall el lema Incertesa. Hem intentat fer referència a eixe tema, al dubte. L’associació va nàixer en Cullera, però també formem part d’ella gent d’altres municipis. Ens unix a tots l’interés per la cultura, l’art..., sobretot en esta època en què pareix que hi ha poca sensibilitat per part de les institucions”, va explicar Rosa Serra, natural de Sueca i participant en l’exposició.
Seguint l’èxit de participació i públic de les edicions anteriors l’exposició es presenta com una mostra eclèctica que davall el títol “incertesa” mostra una gran varietat de punts de vista, suports, tractaments i conceptes del significat de la paraula resumida per l’artista suecana, Rosa Serra en el cartell anunciador de la mostra: “… Qui sap si el dubte trobarà les respostes i si el vent portarà la cançò”.
Molts dels artistes que participen d’esta IV edició han participat en les edicions anteriors com és el cas de la videocreadora mexicana, Adriana Chavez, que repetix amb un vídeo art que, durant 15 minuts, mostra a una brodadora brodant un text sobre un davantal de cuina amb què reivindica la importància per al patrimoni cultural de la conservació de textos i manuscrits.
L’acte d’inauguració va comptar també amb la participción de l’escriptor de Cullera, Manel Joan Arinyó, que va llegir un poema que acompanya una de les obres exposades de Carmen signes.
En la disciplina d’escultura cal destacar els treballs de Jesús Martín-Lorente i Xaro Bonilla. L’artista autodidacta de tavernes Jesús Martín ha realitzat una proposta sobre ferro d’una màscara de dona realitzada amb la tècnica metall fèrtil. Xaro bonilla, amb una àmplia experiència d’exposicions col·lectives en Mèxic, Paris, Roma, Taiwan o Polònia entre altres, ha presentat treballs que fusionen el coure, ferro, bronze i fusta.

En l’exposició També es poden veure els treballs d’alumnes del taller de fotografia digital que han desenvolupat el concepte des de punts de vista tan diversos que van des dels més socials o reivindicatius com el cas d’Ana Llopis als més conceptuals d’Anna Llinares o Rosa Vallcanera. Amb referents a altres disciplines artístiques, com el cine negre, Vicent Quiles proposa una seqüència de tres fotogrames amb la incertesa d’una ruleta Russa com a fil conductor. Amb altres propostes més surrealistes, entre el misticisme i la gastronomia o entre l’equilibri i el dubte, Jordi piris, coordinador del taller de fotografia, presenta quatre propostes sobre paper fotogràfic.
En un altre dels àmbits més experimentals de la imatge digital es troba la proposta de Carmen Signes que mostra una sequencia d’imatges realitzada a partir de l’escanejat d’objectes i col·locats a manera de sèrie en suport de paper fotogràfic.
Juan Ramón Aragó, ha realitzat una proposta conceptual sobre paper fotogràfic en Blanc i Negre de reduït format en què un dard intenta travessar un anell.
També és reivindicativa la proposta del pintor de Cullera Kimi Cutanda que mostra en la seua obra pictòrica de gran format com la botella de vi de xerés “Tio Pepe” fa les seues maletes com tants jóvens espanyols i es decidix a abandonar el país.
La pintura en esta IV edició ocupa la major part de la mostra col·lectiva i esta composta per un gran nombre d’autors tant professionals com autodidactes. Els participants d’esta modalitat son:
Almudena Olivert, Carmen Signes, Castellote, Crome Artist, Elisa Cantó, Fina Sendra, Isabel Baylach, Isabel Olivert, Ros Domenech, Joan Bohigues, Kati Casp, Kimi Cutanda, Lloria, Lydia Biendicho, Manel Joan Arinyó, Brolle-la Roig, Marina Garzón, Mery Cortell, Món, Ric Andreu Colomar, Rosa Serra, Rosa Vallcanera, Xussa Català.

Per als organitzadors de l´exposició, que practiquen la tasca de comissaris, realitzar un discurs al voltant de la Incertesa, amb totes estes disciplines artístiques desemboca en la dificultat d’enfrontar-se necessàriament a l’eclecticisme. Eixe complicat treball al mateix temps és convertix en un excel·lent cresol que cal saber organitzar per tal d´aconseguir crear un espai homogeni i de qualitat artística i en el que moltes vegades és difícil prendre decisions.

divendres, 25 d’octubre del 2013

EL PROGRAMA D´ACTIVITATS ESPORTIVES D´ALMUSSAFES COMPTA AMB MÉS DE 1.700 USUARIS ESTA NOVA TEMPORADA


Un 10 per cent dels veïns aposta pel sistema d'inscripció online

Una mitjana de 1.500 persones utilitza assíduament les instal·lacions esportives municipals

El 18 de setembre, l'Ajuntament d'Almussafes va iniciar les inscripcions per al desenrotllament del programa d'activitats físic esportives 2013-2014 en el pavelló i en les piscines municipals. El resultat del procés de matriculació de la nova temporada ha batut tots els rècords, ja que tant presencialment com via Internet a través de la web municipal, més de 1.700 empadronats i un percentatge menor de no empadronats han optat per participar en algun dels cursos convocats per a la present temporada. En esta nova convocatòria s'han incorporat nous programes esportius tant en el pavelló com en les piscines, que han obtingut una gran resposta per part de la ciutadania.

ACTE PER EXPLICAR EL FRAU DEL CONVENI DE L’AIGUA


El proper dilluns 28 d'octubre a les 19 hores en el saló d'actes del Casino, MÉS ALGEMESÍ explicarà a través d’un prezi el conveni sobre l'aigua signat pels alcaldes del PP de la Ribera per ordres de "dalt".
Volem explicar a la ciutadania com la suposada “solució” que el PP comarcal està “venent” a la ciutadania és en realitat una solució que arriba tard i que ens perjudica. Ens perjudica com a als usuaris, ja que pagarem per un aigua de beure a la que tenim dret gratuïtament, i ho fem a diferència del que passa amb Albacete, Sagunt o València que no paguen res per la concessió d’aigua. Perjudica també als nostres llauradors, al llevar-los la part que ara estalvien gràcies al reg a degoteig que destinen a altres usos i zones i obligar-los, a més, a pagar com ciutadans per l’aigua que ell estalvien. Un frau en tota regla.

COMPROMIS PER CULLERA REPREN L´ACTIVITAT


Marc Joan i Corihuela  escollit com a nou Portaveu local.

Després de l’aturada de l’activitat que marca l’arribada de l’estiu, la Coalició Compromís per Cullera ha représ la seua activitat i des d’ací volem aprofitar per a informar la ciutadania d’una sèrie de canvis que s’han produït en les últimes setmanes.
En primer lloc, cal destacar que des de la constitució de Compromís per Cullera al més de febrer, s’han afiliat més de 10 persones noves al col·lectiu local de Cullera. La majoria dels nous afiliats no havien militat abans en cap partit polític i provenen de diferents àmbits. Tots ells han mostrat el seu entusiame pel canvi que representa la Coalició Compromís, que basa el seu ideari en el valencianisme, les polítiques d’esquerres i l’ecologisme.

SUECA RECITA ESTELLÉS


Ahir a la vesprada va tindre lloc l’acte institucional inscrit dins de la Setmana que Sueca està dedicant a l’escriptor

Ahir a la vesprada, l’Espai Moret va acollir l’acte institucional organitzat dins de la Setmana Estellés, que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca han organitzat per a commemorar en el nostre municipi el 20 aniversari de la mort de l’escriptor. Josep Navarro, regidor de Cultura, va ser l’encarregat de conduir l’acte, a què van assistir l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i una gran representació de la corporació municipal. Van acudir també els membres de l’AVL, Josep Lluís Doménech, com a vocal de la Junta de Govern, en representació del president de l’organisme, i Honorat Ros, qui va ser l’encarregat de pronunciar la conferència, entorn de l’obra d’Estellés, amb el títol Sueca i la Ribera Baixa en el Mural del País Valencià.

L’AJUNTAMENT DE CULLERA ATRIBUÏX LA SENTANCIA DEL TSJ A UN ERROR ADMINISTRATIU



 En la roda de premsa realitzada hui 25 d’Octubre, a la que ha assistit l’Alcalde de Cullera, el Secretari del M.I.A. i la Regidor d’Hisenda acompanyats per gran part dels membres de l’equip de govern, han atribuït la sentència a Un error administratiu i no a la mala gestió ni a cap imposició de taxa il·legal.
Segons ha explicat el Secretari de l’Ajuntament, davant de la imposició de qualsevol nova taxa, la llei imposa una exposició pública d’un mes previ a l’acord de la mateixa, en tres mitjans. El Butlletí Oficial de la Província (BOP), el tauler d’anuncis de l’Ajuntament i en un periòdic diari.

SUECA CELEBRA EL 125 ANIVERSARI DE L´ARRIBADA DE LES GERMANES A L´ASIL D´ANCIANS


 El passat mes d’agost, el Hogar Sagrado Corazón de Sueca, més conegut com a Asil d’Ancians Desemparats, celebrava el 125 aniversari de l’arribada de les germanes. Per esta raó, tant elles, com els seus residents, han volgut organitzar durant estos dies una sèrie d’actes per a commemorar tan important efemèride.

A L’ALCÚDIA NOVEMBRE ÉS EL MÉS DE LES LLETRES



 Baix el lema general d’”El plaer de llegir, el gust d’escriure”, des de fa 15 anys
novembre a l’Alcúdia és el Mes de les Lletres. L’experiència que cada any convoca el Bloc de Progrés Jaume I, amb el patrocini de l’Ajuntament de l’Alcúdia i la Fundació Caixa Rural, fa possible que durant aquests dies els centres escolars del poble dediquen una atenció especial als llibres i la lectura, amb una extensa programació d’activitats d’animació lectora. Els alumnes dels centres llegiran llibres, els comentaran amb els companys i companyes, podran conversar amb l’autor o autora i, potser, coneixeran com va nàixer la idea d’escriure’ls, d’entendre les reaccions dels protagonistes i de tants altres secrets. Es una de les activitats fonamentals en la formació dels xiquets i de les xiquetes com a futurs lectors.